IV. Izborna skupština Udruge uzgajivača konja Krapinsko-zagorske županije

Udruga koja broji 127 članova sa 240 konja, izabrala je dosadašnjeg predsjednika Mirka Majseca. Među gostima bili su županica S. Borovčak, krapinski gradonačelnik Josip Horvat, predsjednici središnjih saveza hladnokrvnjaka i posavca, Vjekoslav Posarić i Branko Borković Mladi Jastreb. Voditelj Stočarskog selekcijskog centra Mr. Mato Čaćić najavio je skoro osnivanje Hrvatskog centra za konjogojstvo koji će više vremena posvećivati konjogojstvu.

Najavljuje se i novi hrvatski brand „Kvalitetno konjsko meso hladnokrvnjaka i posavca kao izvozni brand i dobar izvor prihoda za uzgajivače, koji bi se ovim poslom mogli i ozbiljnije baviti“ – naglašeno je prilikom pozdravnih riječi. 

Zagorski konjogojci veliku pozornost posvećuju kvaliteti rasplodnih grla, pa odatle i mnoga priznanja sa lokalnih i međunarodnih sajmova.

Također na državnoj smotri zagorske zaprege i kočije osvajaju prva mjesta. Ujedno kočije i konjogojstvo sve više postaje dio turističke ponude, gdje sudjeluju na gotovo svim manifestacijama , pa tako i na našem natjecanju orača.

Odsjek HZPSS-a , Krapinsko-zagorske županije
Georg Gal, dipl. ing agr. stručni savjetnik

Pripremi za ispis