Certifikati uspješnim polaznicima edukacije o ekološkoj poljoprivredi

Završna prezentacija i edukacija bila je na temu kompostiranje i izrada kompostne hrpe, nakon čega je uspješnim polaznicima uručen „Certifikat“ o stečenim znanjima iz ekološke poljoprivredne proizvodnje.

Po provjeri stečenih znanja i testiranja polaznika „Certifikate“ je dobilo ukupno 60-tak polaznika sa područja općine Suhopolje i općine Gradina.

Iz Virovitičko-podravske županije u Upisniku ekoloških poljoprivrednih proizvođača trenutačno se nalazi  27 pravnih i fizičkih proizvođača, koji su najvećim dijelom orijentirani na proizvodnju ljekovitog bilja – kamilice.

Obzirom da je ekološka proizvodnja na području županije prisutna već niz godina, a osim državnih poticaja i županija Virovitičko-podravska novčano subvencionira biljnu proizvodnju već od 0,1 ha u iznosima od 1.000 kn/ha za ratarsku proizvodnju, sa 2.000 kn/ha za ljekovito bilje, sa 3.000 kn/ha za povrće i sa 4.000 kn/ha za vinograde i voćnjake.

Završetkom ove edukacije poljoprivrednog stanovništva očekuje se usvajanje novih vještina i znanja o ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji, kao i povećanje broja poljoprivrednih proizvođača, koji će se orijentirati ka ekološkoj poljoprivredi.

Područna služba HZPSS-a Virovitičko-podravske županije,
Ljubomir Duvnjak, dipl. ing. agr., stručni savjetnik

Pripremi za ispis