I. Varaždinski sejem zdrave i izvorne hrane

„Varaždinski sejem zdrave i izvorne hrane“ je manifestacija promocije i prigodne prodaje proizvoda hrvatskog sela: hrane, pića te proizvoda kućne radinosti i tradicijskih obrta. Varaždinski sejem zdrave i izvorne hrane organizira se zbog sveobuhvatnog napretka i povećanja konkurentnosti hrvatskog sela. Želi se pokazati sve najbolje što danas nudi hrvatsko selo, bilo da se radi o tradicijskim proizvodima ili o „novim“ proizvodima. Na taj način se želi potaknuti dio naših naprednih i ambicioznih proizvođača da se usmjere na stvaranje novih proizvoda i usluga što veće vrijednosti, a potrošačima ponuditi da se upoznaju, kušaju, i kupuju najvrijednije i najbolje što nudi hrvatsko selo.

„Varaždinski sejem zdrave i izvorne hrane“ će okupiti najbolje proizvođače voća i povrća, ekoproizvoda, pekarskih proizvoda, mesnih delikatesa, meda i proizvoda od meda, sireva i mliječnih proizvoda, vina i rakija, ljekovitog bilja kao i proizvoda tradicijskih obrta.

U ime Grada Varaždina, Varaždinske županije i Gradske tržnice d.o.o. pozivaju se svi zainteresirani proizvođači sjeverozapadne Hrvatske, ali i šire da se prijave i sudjeluju na ovoj manifestaciji.

Odsjek HZPSS-a Varaždinske županije