Uređenje balkona i balkonskog cvijeća

U predivno okićenom Društvenom domu 9. svibnja 2008. uz prigodan program otvorena je navedena manifestacija . Radionica iz cvjećarstva u organizaciji HZPSS-a počela je u 15 h. Voditelj radionice bila je gospođa Anđelka Hodalić, dipl. ing. agr., viša stručna savjetnica za cvijeće i ukrasno bilje. Posebno nam je drago što su predavaja unutar radionice imali i djelatnici Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: prof. dr. sc. INES VRŠEK iz Zavoda za ukrasno bilje i krajobraznu arhitekturu i dr. sc. IVO PAVLOVIĆ – Zavod za ishranu bilja. Predstavljajući udrugu „MAĆUHICA" Zagrebačke županije mr. sc. INES POHAJDA, stručna savjetnica za održivu i ekološku poljoprivredu, pobudila je interes za osnivanjem udruge cvijećara i na ovim prostorima.

Posjet OPG-u BERNARDA SAVIJA, NOVA GRADIŠKA, dao je poseban smisao i radionici. Obitelj se bavi proizvodnjom cvijeća od 1995.godine. Posjeduju četiri grijana plastenika na površini 1700 m2 . Proizvodnja se odvija tijekom cijele godine.

Subota je upotpunjena predavanjima: Izbor balkonskog i ukrasnog bilja iz asortimana S&G Flowers, proizvodni program UNICHEM AGRO te zaštita cvijeća preparatima Bayer cropscience. Izložba je posebno pohvaljena od građana Nove Gradiške i okolice te od samih izlagača koji su kroz sva tri dana uspješno prodavali cvijeće. Autoru ovih skromnih rečenica ne preostaje ništa drugo, nego izraziti zahvalnost svima koji su na bilo koji način dali pravi smisao ovoj manifestaciji, jer uistinu ne treba zaboraviti rane devedesete kada je grad bio razrušen, i upravo radi toga gradu su potrebne ovakve manifestacije.

Odsjek HZPSS-a Brodsko-posavske županije,
Vesna Alasić , dipl. ing. agr., v
iši stučni savjetnik za industrijsko bilje

Pripremi za ispis