55. Međunarodni sajam AGRA

Država partner bila je Narodna Republika Kina, a u okviru sajma održan je susret ministarske skupine srednjeeuropskih država s delegacijom N.R. Kine pod radnim nazivom 16 + 1.
Od hrvatskih izlagača, na sajmu AGRA 2017 uspješno su nastupili Zagrebačka županija, Županijska komora Sisak, grupa proizvođača iz Međimurske županije, te Savjetodavna služba.


Sajam je otvorio slovenski predsjednik Borut Pahor uz mnoge visoke predstavnike slovenske politike i gospodarstva, a poseban gost bio je Ministar poljoprivrede N.R. Kine Han Changfu.
Na ocjenjivanjima prehrambenih proizvoda i vina opet su se istakli međimurski vinari koji su osvojili visoka odličja, pa je tako vinogradarska obitelj Jakopić za Pušipel prestiž dobila Veliku zlatnu medalju, obitelj Cmrečnjak zlatnu medalju za pušipel, te srebrne medalje za Rajnski rizling i Sauvignon, Vinska kuća Hažić srebrne medalje za Traminac mirisavi iz 2015. i 2016. godine, te vinska kuća DGA pjenušci srebrne medalje za Sibon brut i Sibon dry. U velikoj konkurenciji vina (ukupno 531 uzorak) iz Slovenije, Austrije, Slovačke, Makedonije i Srbije naši vinari opet su imali odličnu »berbu« medalja.
Priredbu AGRA 2017 u šest dana posjetilo je preko 120.000 posjetitelja.

Pripremi za ispis