Strukovno osposobljavanje za mlade poljoprivrednike

Strukovno osposobljavanje za mlade poljoprivrednike

Korisnici potpora za mlade poljoprivrednike u okviru izravnih plaćanja moći će ispuniti uvjete edukacije, koji su propisani Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2016. godinu, završavanjem jednog od programa strukovnog osposobljavanja u okviru operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“, koje provodi Savjetodavna služba i koje je besplatno za polaznike.

Svaki korisnik koji je podnio zahtjev za plaćanje za mladog poljoprivrednika prvi put u 2015. ili u 2016. godini, dužan je do 31. prosinca 2017. dostaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanja kopiju dokumenta o obrazovanju uz predočenje originala na uvid.

Na strukovno osposobljavanje dobrodošli su svi zainteresirani poljoprivrednici.

Prvi tečajevi strukovnog osposobljavanja već su započeli, a bit će organizirani na području cijele RH. Dinamika održavanja tečajeva u pojedinim područjima će ovisiti o interesu i odazivu polaznika, a održavanje svih tečajeva će biti najavljivano najmanje 14 dana unaprijed na:

http://www.savjetodavna.hr/projekti/45/240/mjera-1/najava-tecajeva-i-prijava

Radi učinkovitijeg  utvrđivanja interesa za organizacijom provedbe strukovnog osposobljavanja na nekom području, molimo zainteresirane da se jave u županijske podružnice Savjetodavne službe gdje bi htjeli pohađati strukovno osposobljavanje, a kontakte možete naći na:

http://www.savjetodavna.hr/adresar/

Savjetodavna služba je pripremila više raznih programa strukovnog osposobljavanja, a pregled ponuđenih tečajeva nalazi se na:

http://www.savjetodavna.hr/projekti/45/307/mjera-1/pregled-tecajeva-strukovnog-osposobljavanja/

Upiti vezani uz strukovno osposobljavanje mogu se uputiti na: osposobljavanje@savjetodavna.hr

Savjetodavna služba

Na usluzi poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu

Kontakti

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
Savska cesta 41
(PT Zagrepčanka - Anex)
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 (0)1 4882 700
Telefax: +385 (0)1 4882 701
savjetodavna@savjetodavna.hr
www.savjetodavna.hr