Stočarima zemlja bez javnog poziva

Prema procjenama Ministarstva poljoprivrede u Hrvatskoj je više od 10.000 stočara koji nemaju dovoljno poljoprivrednog zemljišta za proizvodnju na svojim farmama temeljem broja uvjetnih grla stoke upisanih u Jedinstveni registar domaćih životinja i ARKOD.
 
Hrvatska poljoprivredna agencija i Savjetodavna služba od ponedjeljka su službeno započele pozivati sve korisnike čija stoka je upisana u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ), a kojima nedostaje poljoprivredno zemljište na ispunjavanje prijavnog obrasca.

OKVIRNI ROK ZA PRIJAVU JE 15 DANA – 20.04.-04.05.2015.

Obavještavamo stočare da će Vas kontaktirati djelatnici HPA ili Savjetodavne službe koji su međusobno podijelili ciljanih 10 000 stočara koji imaju nedovoljno poljoprivrednog zemljišta za bavljenje stočarskom proizvodnjom. Stočari će biti kontaktirani telefonom da iskažu interes za poljoprivrednim zemljištem i svi oni koji žele zemlju biti će pozvani u ured HPA ili Savjetodavne službe na ispunjavanje prijavnog obrasca. Ukoliko želite možete se i sami informirati kod djelatnika HPA i Savjetodavne službe.

Svi zahtjevi biti će proslijeđeni Agencije za poljoprivredno zemljište koja će ih obraditi i uputiti u daljnji postupak.

Pripremi za ispis