Održan 14. Obrtnički sajam i 4. Sajam ekoloških proizvođača u Karlovcu

Na sajmu je predstavljeno oko 80 izlagača, a karakteristika ovogodišnjeg sajma je da su se po prvi puta, uz obrtnike, trgovačka društva, udruge i OPG-e, predstavile i sve strukovne škole Karlovačke županije. Učenici su zajedno sa svojim profesorima imali priliku prezentirati svoje djelatnosti na zanimljiv i praktičan način.

Posjetitelji sajma su mogli vidjeti izložbu raznih strojeva, upoznati način izrade pojedinih proizvoda i mnoge druge zanimljivosti.

U sklopu Obrtničkog sajma održao se i 4. sajam ekoloških proizvođača na kojemu su sudjelovali OPG-ovi sa područja županije koji su prezentirali ljekovito bilje, med, voće, povrće te razne prerađevine kao što su džemovi, namazi, sokovi, ulja i sl.

Na ekološkom sajmu sudjelovala je i Savjetodavna služba koja se predstavila sa svojim savjetodavkama i savjetodavcima iz Karlovačke županije pružajući svim zainteresiranima materijale i savjete iz raznih područja poljoprivredne proizvodnje, zaštite bilja i sl.

Nakon obrtničkog sajma, u subotu 23. te nedjelju 24. rujna održan je i 1. Sajam kontinentalnog turizma i prateće industrije te 1. Smotra Vivodinskih vinara.

Marijana Lemić, mag. ing. fitomedicine
stručna suradnica 

Pripremi za ispis