BC Institut proslavio 120 godina

Tada je osnovan Kraljevski hrvatsko-slavonski kemijsko-analitički zavod u Zagrebu.

Od trenutka osnutka do današnjeg dana mnogo toga se promijenilo kako u samom Institutu, tako i u njegovom okruženju, no jedna stvar je ostala ista – želja njegovih djelatnika da svojim radom unaprijede poljoprivredu i agronomsku struku i tako doprinesu općem razvitku društva, istaknuo je dr. sc. Ivica Ikić, predsjednik Uprave Instituta.

U svojoj se prezentaciji gospodin Ikić dotaknuo svih važnih trenutaka koji su obilježili više od stoljeća predanog rada. Bilo je riječi o međunarodnim suradnjama s prestižnim svjetskim fakultetima i znanstvenicima, brojnim osvojenim nagradama, znanstvenim projektima i konferencijama na kojima su sudjelovali stručnjaci iz Bc Instituta.

Uspjesi koje je Bc Institut postigao bili bi teško izvedivi bez suradnje s brojnim znanstvenim, gospodarskim i drugim institucijama. Zato su ovom prigodom najzaslužnijima dodijeljena i posebna priznanja kao iskaz zahvale i potvrda želje da se ta suradnja nastavi i u budućnosti. 

Savjetodavna služba jedna je od institucija na čiju suradnju su u BC Institutu posebno ponosni i zahvalni što su iskazali uručenjem posebnog priznanja ravnatelju Zdravku Tušeku.

Pripremi za ispis