Okrugli stol o doniranju hrane

Okrugli stol organizira Ministarstvo poljoprivrede sa ciljem poticanja konstruktivne rasprave i razmjene mišljenja ključnih dionika u lancu doniranja hrane, u svrhu definiranja glavnih smjernica za razvoj nacionalne politike za unapređenje sustava doniranja hrane u Hrvatskoj.

U okviru rasprave predstaviti će se i primjeri dobre prakse donatora u području prehrambene industrije, trgovine i posrednika u doniranju hrane, a na interaktivnom dijelu sudionici će raspravljati o mogućnostima unapređenja sustava.

Na Okrugli stol su pozvani svi potencijalni donatori hrane, posrednici u doniranju hrane, članovi Radne podskupine za unapređenje sustava doniranja hrane u okviru Radne skupine za sprečavanje i smanjenje nastajanja otpada od hrane, predstavnici HGK, HUP, HOK, Hrvatske agencije za hranu, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske poljoprivredno-šumarska savjetodavne službe, Hrvatskog centra za poljoprivredu hranu i selo, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i dr.

„Viškovi hrane nastaju duž cijelog prehrambenog lanca, a u segmentu njegovog doniranja postoji dosta prostora za napredak. Otvoreni smo za sva poboljšanja i unapređenja postojećeg sustava kako bi on najbolje funkcionirao u praksi. Trudit ćemo se otkloniti sve prepreke na putu doniranja hrane, kako bi odgovorno i učinkovito regulirali ovo područje.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Okrugli stol će se održati u Etnološkom centru baranjske baštine, ul. kralja Tomislava 70, Beli Manastir.

Pripremi za ispis