2. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj

Organizator ovog skupa je Društvo agrarnih novinara Hrvatske i Gospodarski list, najstariji i najpopularniji hrvatski stručni časopis s područja poljoprivredne struke koji je od 1842. g. stalno poticao napredne ideje razvoja poljoprivredne  proizvodnje  i  kroz  tri  stoljeća  usmjeravao  stručno,  ekonomski  i  društveno  hrvatske poljoprivrednike.  Suorganizatori  su  i  ove  godine  najznačajnije  hrvatske  znanstvene  i  stručne  institucije: Agronomski fakultet Zagreb, Poljoprivredni fakultet Osijek, Hrvatski centar za poljoprivredu hranu i selo i Savjetodavna služba, uz očekivano pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i sudjelovanje svih najznačajnijih tvrtki u sektoru proizvodnje povrća u Hrvatskoj.

„Napokon !“

„Ovakav seminar nasušno je potreban hrvatskim povrćarima“

„Svaka čast organizatorima što su omogućili da i proizvođači povrća imaju ovakav stručni skup…“

…samo su neki od komenatara sudionika koji su izrazili svoje oduševljenje 1. stručnim seminarom o proizvodnji povrća u Hrvatskoj. Izrazito je bilo zadovoljstvo svih sudionika na seminaru koji je održan prošle godine u studenom u Opatiji.

Iako stara izreka kaže da je velik uspjeh teško ponoviti, želja je organizatora nadmašiti, po svemu, impresivnu organizaciju 1. seminara, stoga se ove godine uz Gospodarski list, kao organizator 2. stručnog seminara o proizvodnji povrća u Hrvatskoj uključilo i Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH), i vjerujemo da će se dobar glas o seminaru još dalje čuti i pronijeti do svih kojima je u interesu dobrobit hrvatskog povrćarstva.

I ove će se godine Seminar odvijati kroz plenarna izlaganja i rad u sekcijama.

Navodimo okvirne nazive sekcija:

  • Plasman i trženje povrća: potencijal i razvoj novih tržišta
  • Aktualnosti u proizvodnji povrća (noviteti i tehnološke inovacije, gnojidba, agrotehnika, zaštita…) – rasprava i poster sekcija
  • Kako povećati konkurentnost proizvodnje i olakšati administrativne barijere?
  • Problematika navodnjavanja u povrćarskoj proizvodnji i zemljišna politika

Kako bi proširili ideju i nastojanja za poboljšanjem statusa i položaja hrvatskih povrćara na cijelom području Republike Hrvatske, organizatori svake godine mijenjaju mjesto održavanja Seminara. Tako se ove godine Seminar održava u Svetom Martinu na Muri, gradiću izuzetnog poljoprivrednog i turističkog potencijala, ali i mjestu koje je sjedište brojnih skupova poljoprivrednika u županiji koja je jedna od najrazvijenijih u proizvodnji povrća, ali i ostalih kultura.

Najavljujemo i pozivamo vas da sudjelujete na 2. stručnom seminaru o proizvodnji povrća u Hrvatskoj koji će se održati ove godine od 30. studenog do 2. prosinca.

Mogućnost razvoja hrvatskog povrćarstva postoji. Na nama je da napravimo sljedeći korak!

Gospodarski list i Društvo agrarnih novinara Hrvatske

Pripremi za ispis