Održano 15. natjecanje orača Krapinsko zagorske županije.

Natjecanju su još prisustvovali ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, predstavnici Županije i općina, kao i domaćin, načelnik općine Zlatar Bistrica.
U organizaciji i pripremi parcela uz predstavnike Županije, općine, te djelatnika Savjetodavne službe, veliki doprinos dali su, kao i uvijek do sada, učenici 
Srednje poljoprivredne škole iz Bedekovčine u svojim prepoznatljivim zelenim kombinezonima. Voditelj natjecanja je bio Dario Padro iz Savjetodavne službe.

Natjecalo se ukupno 8 natjecatelja, orača Krapinsko-zagorske županije. Dva natjecatelja orala su u kategoriji plugova premetnjaka, a šest u kategoriji plugova ravnjaka.

Veliki entuzijasta u očuvanju tradicije, Stjepan Majsec je i ove godine izvršio prikaz oranja s konjima.

Odlukom sudaca Gordane Jurina i Darka Antonine, članova Savjetodavne službe Podružnice KZŽ, i Tomislava Kuharića, dosadašnjeg uspješnog natjecatelja u oranju, natjecatelji su osvojili sljedeći poredak:
U kategoriji plugova premetnjaka:
1. Nikola Tuđa
2. Stjepan Počekal
U kategoriji plugova ravnjaka:
1. Vilko Kukec
2. Dragutin Domitran
3. Ivica Omerza
4. Andrija Škrlec
5. Nikola Grđan
6. Jurica Župan

Pobjednici iz Zlatar Bistrice predstavljat će Krapinsko-zagorsku županiju na 15. natjecanju orača Republike Hrvatske. Nadamo se da će nastaviti tradiciju odličnih rezultata koje su natjecatelji iz Krapinsko-zagorske županije ostvarivali na dosadašnjim natjecanjima.

Darko Antonina, dipl.ing.agr. 
v.d. rukovoditelja Podružnice

Pripremi za ispis