Besplatno strukovno osposobljavanje za korisnike Mjere 10 i 11 Programa ruralnog razvoja

Predviđenu satnicu osposobljavanja potrebno je prikupiti zaključno sa koncem 2016. godine.

Strukovno osposobljavanje prema odobrenom programu organizira i provodi Savjetodavna služba, počevši od studenog 2015. godine, na cijelom području Republike Hrvatske.

Strukovno  osposobljavanje provodi se kroz šestosatne tečajeve i najavljuje na mrežnoj stranici Savjetodavne službe (www.savjetodavna.hr ) pod linkom Edukacija – Mjera 1 (https://www.savjetodavna.hr/projekti/45/240/mjera-1/pregled-tecajeva/ ). Tečajevi strukovnog osposobljavanja se prikazuju kronološki, a pretraga se može suziti odabirom županije i/ili tipa operacije. Zainteresirani se poljoprivrednici na osposobljavanje mogu prijaviti klikom na Prijavi se. Sve se  informacije mogu dobiti i u županijskim podružnicama Savjetodavne službe (https://www.savjetodavna.hr/adresar/ ),  gdje se mogu i prijaviti na tečaj.

Prvi tečaj održan je u Čakovcu, 18.11.2015. Time je započela provedba mjere 01 "Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja", podmjere 1.1. "Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti za stjecanje vještina", tip operacije 1.1.1. "Strukovno osposobljavanje za višestruku sukladnost, paket mjera poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, ekološki uzgoj", kroz koju se sredstvima programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. financira edukacija i stalno usavršavanje svih onih koji se već bave ili tek kreću u poljoprivrednu proizvodnju.

Nakon održanog strukovnog osposobljavanja za sve sudionike izobrazbe omogućit će se ispis potvrda klikom na Ispis potvrde, ili će sudionici izobrazbe zatražiti ispis potvrde u županijskoj podružnici Savjetodavne službe. Potvrda služi kao dokaz o ispunjenoj obavezi završenog programa strukovnog osposobljavanja.

Za strukovno osposobljavanje sudionici izobrazbe ne plaćaju naknadu.

Aleksandar Horvatić, dipl. ing. agr.
viši koordinator za obrazovanje i osposobljavanje
Savjetodavne službe

Pripremi za ispis