Obavijest proizvođačima krumpira

S porastom temperature i učestalim oborinama proteklih dana, ostvarit će se uvjeti za pojavu bolesti, Plamenjače krumpira (Phytophthora infestans), koja je ekonomski najvažnija bolest krumpira. Prvi simptomi na listu se mogu pojaviti dosta rano, prije zatvaranja redova i formiranja gomolja. Stoga, preporučamo nasade zaštititi jednim od dozvoljenih pripravaka: Bordoška juha 20 WP Manica, Champion WG 50, Neoram WG, Curzate B WG,  Dithane DG neotec, Mankozeb, Acrobat MZ WG, Equation pro, Ridomil Gold MZ Pepite i dr.

Zaštitu od korova u kritičnom razdoblju dok krumpir ne zatvori redove, na manjim površinama moguće je obaviti mehaničkim putem (okopavanje, nagrtanje), a na većim površinama strojno nagrtati i time suzbijati korove dok cima ne pokrije redove.

Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa na etiketi, sukladno registraciji proizvođača rabljenog sredstava za zaštitu bilja!

Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!

Skupljanje ambalažnoga otpada SZB provest će se 22.08.2019., u Nadinskom blatu, u vremenu od 08:00-10:00 sati.

Silvija Grbić Atelj, dipl. ing. agr.
E – mail: Silvija.Grbic.Atelj@mps.hr

Pripremi za ispis